SRBIJA - EVROPA - RUSIJA

Vučić: Evropa u direktnom ratu protiv Rusije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su u EU mnogi bijesni što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, te istakao da je Evropa u direktnom ratu protiv Rusije i da sve čeka još gori rat, ako se situacija u Donbasu, ne završi primirjem ili mirom.
Mtel Turist


Vučić: Evropa u direktnom ratu protiv Rusije

Foto: Agencije
Foto: Agencije

- Znam koliki je bes mnogih od njih prema nama. U ovoj kritici i svemu birali su reči i način na koji su to radili. Mnoge zemlje EU su u direktnom ratu protiv Rusije. Šalju haubice, avione, S-300 Ukrajini, i šta mislite kako će da se odnose prema nama? Naša pozicija je izuzetno teška - rekao je Vučić.

Ona smatra da svijet čeka mnogo gori rat od Drugog svjetskog rata, ako se sukob u Donbasu ne završi primirjem ili mirom.

- To vam govori mali čovek sa Balkana, pošto dobro znam i jedne i druge. Zato molim sve da, kada se završi to oko Donbasa, pristupe stvaranju primirja, mira, inače odosmo svi... - rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Vučić je naveo da je na proteklom samitu lidera EU i Zapadnog Balkana 16 od 27 članica Unije direktno ili indirektno govorilo o neophodnosti pridruživanja Srbije sankcijama protiv Rusije, dodajući da to ne znači da Beograd treba da napusti evropski put, nego će da ga nastavi.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci


Vučić: Priština hoće da napadne sjever KiM, priprema se likvidacija Srba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ide u Brisel da razgovara, ali da se ne nada nikakvom rezultatu. Ističe da je skeptičan, ali da polaže nade u sastanak i racionalno ponašanje Prištine, kao i da se nada da će ih "njihovi ilegalni roditelji naterati na to".

Vučić: "Oluja" najveće etničko čišćenje poslije Drugog svjetskog rata

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Novom Sadu, na centralnom obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane u akciji "Oluja", da večeras obilježavamno pogrom, težak zločin i najveće etničko čišćenje poslije Drugog svjetskog rata.

Vučić: Jedva je izbjegnut najteži scenario prije dva dana na KiM

Prošli smo kroz teška dva dana i plašim se da ćemo proći kroz mnogo teških dana - rekao je za RTS predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

googlestore


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution

No Internet Connection