TREBINJE

Vuk Janković drugi na balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Učenik osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Vuk Janković osvojio je srebrnu medalju na 26. juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana proteklog vikenda u Sarajevu.
Mtel Turist


Vuk Janković drugi na balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Izvor: Radio Trebinje
Izvor: Radio Trebinje

Vuk je ostvario izvanredan rezultat, osvojivši 30 od mogućih 40 bodova i najbolji je plasirani BiH predstavnik.

Vuk sa ponosom kaže da je osvojio srebro za svoj grad i državu.

- Jedno od najljepših iskustava u mom životu, kako zbog rezultata, tako i zbog ljudi koje sam upoznao na olimpijadi. Zadaci su bili teški, to je najviši nivo na kome sam se takmičio. Zadovoljan sam kako sam ih uradio i mislim da sam dao svoj maksimum - naveo je Janković.

On je izrazio veliku zahvalnost svima koji su mu pomogli da ostvari ovaj veliki uspjeh.

- Ovaj uspjeh nije samo moj. Hvala svima na razumjevanju, pomaganju i podsticanju. Veliko hvala mojoj mentorki - nastavnici matematike Slađani Karadžić, nastavniku fizike Dobroslavu Slijepčeviću, razrednoj nastavnici Svjetlani Savić, direktoru škole Aleksandaru Vukanoviću, prvom učitelju Danilu Žarkoviću i školskim drugovima - istakao je Janković.

Na 26. juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Sarajevu učestvovalo je više od 100 učenika osmog i devetog razreda iz 18 država iz Evrope i svijeta.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci


Vuk Janković, zlatni dječak željan znanja među najboljim matematičarima na Balkanu

Vuk Janković, učenik osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Trebinje je jedini učenik u našoj regiji koji se plasirao na tri republička takmičenja u jednoj školskoj godini i osvojio prva mjesta iz matematike i fizike i treće iz informatike. Iako je odličan iz svih nastavnih predmeta, Vukova ljubav su fizika i matematika.

Vuk Janković republički prvak iz fizike

Vuk Janković, učenik Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Trebinja osvojio je prvo mjesto iz fizike za osme razrede na republičkom takmičenju u Banja Luci.

Trebinjski matematičar Vuk Janković najbolji u Srpskoj

Vuk Janković, učenik 8. razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" osvojio je prvo mjesto na Republičkom takmičenju iz matematike za starije osnovce, koje je proteklog vikenda održano u Banjaluci.

googlestore


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution

No Internet Connection