Kralj skandala

Gradonačelnik koji je brukao Trebinje: Od Kobilje glave do ljubljanske ambasade

Psovke, vrijeđanje, nekontrolisano podizanje tona, nepoštovanje ženskog roda, sunovrat lokalne kulture, stvari su po kojima Trebinjci najbolje pamte bivšeg gradonačelnika Slavka Vučurevića. Lako bi bilo da se loša sjećanja na nekadašnjeg prvog čovjeka Trebinja mogu ograničiti samo na prostor ove lokalne zajednice, no nažalost, nije tako. Za „Kobilju glavu“, „kotulu“, „Nevesinjsku olimpijadu“, čulo se dokle god seže signal kako javnog servisa, tako i drugih glasila i internet portala.
Izvor vijesti: Jadran Trebinje
Podnaslov: Kralj skandala
Tizer: Psovke, vrijeđanje, nekontrolisano podizanje tona, nepoštovanje ženskog roda, sunovrat lokalne kulture, stvari su po kojima Trebinjci najbolje pamte bivšeg gradonačelnika Slavka Vučurevića. Lako bi bilo da se loša sjećanja na nekadašnjeg prvog čovjeka Trebinja mogu ograničiti samo na prostor ove lokalne zajednice, no nažalost, nije tako. Za „Kobilju glavu“, „kotulu“, „Nevesinjsku olimpijadu“, čulo se dokle god seže signal kako javnog servisa, tako i drugih glasila i internet portala.
Napiši komentar
Izvor vijesti: Jadran Trebinje
| Petar Bulatović
Izvor vijesti: Jadran Trebinje
Podnaslov: Kralj skandala
Tizer: Psovke, vrijeđanje, nekontrolisano podizanje tona, nepoštovanje ženskog roda, sunovrat lokalne kulture, stvari su po kojima Trebinjci najbolje pamte bivšeg gradonačelnika Slavka Vučurevića. Lako bi bilo da se loša sjećanja na nekadašnjeg prvog čovjeka Trebinja mogu ograničiti samo na prostor ove lokalne zajednice, no nažalost, nije tako. Za „Kobilju glavu“, „kotulu“, „Nevesinjsku olimpijadu“, čulo se dokle god seže signal kako javnog servisa, tako i drugih glasila i internet portala.
Napiši komentar
Izvor: Jadran Trebinje
Petar Bulatović

Gradonačelnik koji je brukao Trebinje: Od Kobilje glave do ljubljanske ambasade
Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Kako je Slavko dobio izbore?

Zasićeni dotadašnjom vladavinom SNSD-a na čelu sa Dobroslavom Ćukom, umorni od političkog zapošljavanja i nemogućnosti da nađu posao, Trebinjci lakovjerno pristaju da podrže čovjeka, koji je u kampanji na sva zvona najavljivao otvaranje fabrike obuće „Bema“, u koju bi bilo zaposleno više stotina radnika. Vučurević dođe i prođe, a u trebinjskoj „Bemi“ još nije proizveden ni prvi par cipela. Umjesto fabrike, koja bi hranila na stotine Trebinjaca, iza nekadašnjeg gromoglasnog PDP-ovog gradonačelnika, poznatog po izjavi da „voli da se dere, jer je rođen u brdima“, ostalo je samo ružno sjećanje, a rumenilo sramote na licima Trebinjaca, ni nakon šest godina od gradonačelnikovog  odlaska sa funkcije još nije izblijedilo.

Prvo razočarenje Trebinjci su doživjeli već onda kada su shvatili da tadašnji Vučurevićev stranački kolega Marinko Umičević ipak nema namjeru da proizvodi obuću u hercegovačkom kamenjaru, a kako su se redali Vučurevićevi javni nastupi, osjećaj sramote Trebinjaca bujao je neobuzdanom brzinom. Da se Trebinje sa novim gradonačelnikom neće po dobru proslaviti, Trebinjci su shvatili već onda kada je Vučurević gađao diktafonom tadašnjeg novinara BN-a Nebojšu Vukanovića, koji mu je prethodno bio protivkandidat na izborima. Galama i napadi na novinare, još su jedan od sramnih obrazaca ponašanja, koji su obilježili Slavkovo „stolovanje“.

slavko vucurevic moja hercegovina2Foto: Moja Hercegovina

Vrijeđao ženski rod

I baš kada su mislili da su se nagledali i naslušali svega, siroti Trebinjci doživjeli su da svjedoče do tada neviđenom skandalu da se na tribini „Saveza za promjene“ 2014. godine u Sportskoj dvorani bezočno vrijeđa tadašnja premijerka RS Željka Cvijanović, nazivajući je najpogrdnijim imenima, kojima se može omalovažiti ženski rod. Nije Slavko propustio priliku da kaže ni to da je Željki mjesto na Nevesinjskoj olimpijadi, a da se pritome ni na trenutak ne zacrveni zbog sopstvene sramote. Koliko god kritikovali Vučurevića ne smijemo zaboraviti da je ipak bio važan, jer da nije ne bi ga onda „pozdravio DOLAND Tramp“,  kako je to tada na tribini prenio Branislav Borenović.

U predizbornoj kampanji za lokalne izbore 2016. godine obećao je Slavko sve i svašta. Nije propuštao priliku da nazove lopovima brojne tadašnje funkcionere SNSD-a. Od 2012. do 2016. godine redovno je otpuživao i Luku Petrovića za propast FK „Leotar“. Isti taj Petrović pobijedio ga je na lokalnim izborima, a tadašnji član predsjedništva BiH, partijski kolega Mladen Ivanić nagradio ga je mjestom ambasadora BiH u Sloveniji. Tako je Slavko, poznat po „kobiljoj glavi“, „Nevesinjskoj olimijadi“ i „kotuli“, stao rame uz rame ni manje ni više nego uz velikog Dučića, pjesnika, diplomatu i ambasadora, koga se Trebinjci s ponosom sjećaju.

Kada je „pala“ tadašnja vlast Slavko je morao da se vrati u Trebinje, a vrlo brzo utjehu je našao uz samoprozvanog hercegovačkog kneza Rodoljuba Draškovića, sa kojim je na zajedničkoj listi nastupio na posljednjim lokalnim izborima i izabran za odbornika u Skupštini grada. Jedno vrijeme bio je direktor Grada sunca, a prema najnovijim, nezvaničnim informacijama i ova saradnja sa Draškovićem je prekinuta.

slavko slovenacki medijiSlovenački mediji o Slavku Vučureviću

Slavka Vučurevića 2016. godine nakon pada na lokalnim izborima brzinom svjetlosti, na čelu sa Bojanom Čvorom, napustile su brojne dotadašnje ulizice i lažni saradnici, koji su se udomili u najbolja javna preduzeća i ustanove u Trebinju. Na kraju i Vučurević napušta PDP optužujući za brojne nezakonite radnje, svoje stranačke kolege, sa kojima je godinama bio ljute borbe za osvajanje vlasti.

cvoro vucurevic

Nije Slavkova vladavina upamćena samo po crnom. Za njegovo vrijeme, na primjer, potpuno je rekonstruisan Kulturni centar, ali dobre stvari ipak su ostale u zapećku gradonačelnikovog nakaradnog ponašanja.

 


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci


Pouzdan kadar svake vlasti i univerzalac za svaku fotelju-Ko je Bojan Čvoro?

Trebinjsko preduzeće „Radnik“ odnedavno ima novog direktora. Česte promjene rukovodećeg kadra u trebinjskim gradskim ustanovama i preduzećima nisu nikakva novost, ali ovoga puta „Radnik“ je dobio "sposobnog vođu", prekaljenog univerzalnog stručnjaka, koji zahvaljujući političkom prelijetanju godinama unazad „skače“ iz fotelje u fotelju. Nije teško zaključiti da je riječ o Bojanu Čvoru, nekada...

Borenović: Očekujem direktan mandat iz Izborne jedinice devet i podršku građana Hercegovine

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas u Trebinju da na predstojećim izborima očekuje direktan mandat iz Izborne jedinice devet i podršku građana iz Hercegovine.

Trivić Begiću: Bio bi ukopan da ja nisam čovjek; Stanivuković: Jelena i ja bili smo napadnuti

U medije je procurio snimak na kojem se čuje burna rasprava između Jelene Trivić, potpredsjednice PDP-a i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini RS i Ivana Begića, doskorašnjeg banjalučkog odbornika te stranke. U pitanju je snimak koji je nastao 2020. godine i na joj se jasno čuje kako u raspravi učestvuju Trivićeva i Begić, a u prostoriji je prisutan i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banj...

googlestore


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution

No Internet Connection