Obrazovanje

Gačanka Ivana Košutić među najtalentovanijim studentima u Srbiji - dobila Dositejevu stipendiju

Mlada Gačanka Ivana Košutić, jedna je od pet studenata iz Gacka, koji su ove godine dobili Dositejevu stipendiju, a koju dodjeljuje Fond za mlade talente Republike Srbije.
Mtel Turist


Gačanka Ivana Košutić među najtalentovanijim studentima u Srbiji - dobila Dositejevu stipendiju

Ivana Košutić/Foto: Radio Gacko
Ivana Košutić/Foto: Radio Gacko

Ivana je student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, gdje privodi kraju osnovne studije, te priprema diplomski rad. Dositejeva stipendija, namijenjena je najtalentovanijim i najuspješnijim studentima i učenicima u Srbiji i u inostranstvu, a ova mlada Gačanka među najuspješnijim stipendistima našla se zahvaljujući zavidnim rezultatima koje je ostvarila tokom osnovnih studija. Planira da ostane u Srbiji, gdje će raditi na fakultetu kao saradnik u nastavi.

- Potrebno je mnogo truda, rada i discipline da biste došli do dobrih rezultata i dobili ovakvu stipendiju. Ključ svega je organizacija, kao i dobre navike koje se steknu tokom srednje škole, a koje se kasnije produže - kazala je Ivana za Radio Gacko i dodala da je mogućnost zaposlenja na fakultetu, jedna od prednosti ostvarenja visokog prosjeka tokom studija.

Kada je birala fakultet, Ivana se, uz sugestije roditelja odlučila da studira elektrotehniku, a kasnije se opredijelila za smjer energetike. Mogućnosti koje joj nudi ova vrsta zanimanja su, kaže, velike. 

Iako veliki broj mladih Gačana odlazi iz ovog malog mjesta, radi boljih uslova života, rada i obrazovanja, svima je ipak srce puno, kaže Ivana, kada dolaze u svoj grad. 

Stipendije "Dositeja" na svečanosti u Novom Sadu, talentovanim učenicima i studentima, uručio je prošlog mjeseca predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci


Sutra višesatna isključenja struje

Iz Elektrohercegovine obavještavaju potrošače električne energiјe koji se snadbijevaju sa TS Vinogradi 2 , da će zbog radova koje izvodi TJ Elektro Trebinje sutra u periodu od 08:00 do 12:00 časova doći do prekida napajanja električnom energijom.

Takmičenje na Klinju okuplja skakače prepune adrenalina

U okviru manifestacije “Kulturno sportsko ljeto Gacko 2022”, JU “Kulturno – sportski centar Gacko” organizuje sportski događaj “Skokovi sa brane na jezeru Klinje”, a skokovi sa najstarije lučne brane na Balkanu na rasporedu su u subotu od 16 časova.

Napomena: Zbog velikih gužvi otvoren i granični prelaz "Krstac": U Crnu Goru možete i preko Gacka

Granični prelaz "Krstac" na pravcu Gacko-Nikšić, koji je inače otvoren samo za potrebe lokalnog stanovništva, zbog velikih gužvi na prelazima Hum, Deleuša i Zupci otvorej je do 30. septembra i za međunarodni saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

googlestore


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution

No Internet Connection